Creștinii spune primele trăznăi pe aici

Dragi tovarași șî pretini,

N-a trecut nici măcar o săptămână de când am dat drumul la blogul ăsta și a apărut primii Jesus-spamboți ca să comentească inepții. Ne așteptam să apară. Nu ne așteptam să fie atât de prompți în apariție, dar se pare că detectoarele le funcționește bine: chiar primul comentariu făcut vreodată pe blog a venit de la o spamboată.

Și când zicem „spamboată”, doar partea de „boată” (feminin de la „bot”, prescurtarea uzuală pentru „robot” – aviz neavizaților) este oarecum metaforică: Akismet nu numai că i-a pus primul mesaj în folderul de spam, dar i l-a pus și pe al doilea… ceea ce înseamnă că-i cunoaște destul de bine adresa de mail sau/și adresa IP.

Și, bomboana pe colivă, pagina web declarată este tot una de spam retardo-religios, plină de bigotisme conspiraționist-paranoide: homofobie recurentă cuplată cu antistatism, și isterie libertariană prost informatămania persecuției, homeschooling pe principii anti-științifice, paranoia antiglobalizare, negaționism GW, negarea drepturilor femeilor, obsesii cu Big Pharma și cum ONU vrea să ne omoare etc. Un exemplu ca la carte de crank magnetism. Dar destul cu aspectele… hm… administrative. Vă oferim comentariile strălucite ale preailuminatei.

Primul:

Numai pentru ca unul sau doi o iau pe ulei nu inseamna ca ei reprezinta crestinismul. Buruieni din astea se gasesc in toate religiile.

Și al doilea, în replică la răspunsul nostru, un exemplu excelent de „logică” creștinoidă:

Ah, da, vechea poveste. Ochelarii mei de cal ma fac sa vad minciuna [pe] care o perpetueaza ateiii. Sa luam propozitia fraza ta:

De fapt, și celor mai inteligenți parcă li se scurtcircuitează creierul când trece în modul de funcționare „religie”.

Numai ca tu aplici cuvintul “religie” la crestinism, eu il aplic si la alte religii, adica si la ateism. Deci cum sint sunt cei care apartin religiei ateiste? Cu creier scurtcircuitat. Deci care-i diferenta dintre mine si tine? Conform definitiei tale, nici una. Asa ca si tu faci parte din cei ipocriti cu ochelari de cal.

(Evidențierile ne aparțin. Ca și corecturile, de altfel.)

Atât, deocamdată.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Creștinii spune aici și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Creștinii spune primele trăznăi pe aici

  1. Alin zice:

    Cristina din cauză ca face homeschooling nu are altă treabă decât să caute toată ziua siteuri și bloguri sau chiar articole (pe bloguri care până la urmă nu au nicio treabă) legate de ateism, educație, dar mai ales ateism și educație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s