Creștinii a comentat la elucubrațiile unui „teolog”

La ultima postare adăugaserăm ca bonus un video care fusese pomenit de unul din comentatori. Nu l-am urmărit la momentul respectiv, dar am făcut-o mai târziu. Merită privit încă o dată. Aproape că nici nu trebuie să deschidă gura; ajunge imaginea de taliban ortodox întreținută de multitudinea de icoane chicioase ca să-ți imaginezi cam ce are de spus. Dar să-l auzim totuși:

Comentacii ortotalibani principali pare să fie autorul,  care s-a poreclit „TheMistAnchorite” și un oarecare „MrRomania333”. Acum, că am făcut introducerile, să le dăm cuvântul:

Vai cum s-au adunat toti poponeii, libertinii, betivii, analfabetii, manelistii, agramatii, ateii lui peste, internautii infecti si alte asemenea specimene sa comenteze…..Cand aud de Dumnezeu, se aprind rau…. (MrRomania333)

[…] adevarata LIBERTATE, o vei gasi in Dumnezeu. Dumnezeu S-a facut om, ca sa il faca pe om dumnezeu. Asta spune mult de cat de mult ne iubeste Dumnezeu. Gandeste ca patimile care reprezinta raul pe acest pamant inrobesc in general, devii dependent de ele, poi asta inseamna ingradire de libertate. (TheMistAnchorite)

ce a facut BOR pentru tara ? cred ca glumesti. Cele mai multe actiuni filantropice le intretine BOR. […] TI-AM ZIS DOAR, avem diferite iunformatii, de asta poate nu sunt in situatia ta (TheMistAnchorite)

Catedrala Mantuirii Nemaului este un proiect cam vechi si a asteptat mult, iar constructia ei este o mangaiere ptr crestinii care au pierdut aceste 28 de bijuterii [28 de biserici care ar fi fost chipurile demolate pentru a construi Casa Poporului]. Ea se construieste in locul acestora, desi niciodata nu le vor putea inlocui, acelea erau bijuterii arhitecturale ale Balcanilor (TheMistAnchorite)

imi cer scuze dar nu exista fundamentalism sau extremism in ortodoxie. Nu ai vrea sa stii ce inszeamna acestea, dar daca vrei iti recomand poate Grozny Cecenia. [Puiule, fundamentalismul e definit de ideile promovate, nu neapărat de violența fizică asociată.] Acolo sa ulri cat poti de tare ca religia e asa si pe dincolo. (TheMistAnchorite)

nu stiu daca cruciadele fac parte din istoria crestinatatii. Romano-catolicismul nu mai este o religie crestina de la 1054, iar cat despre ortodoxie, cuciadele nu fac parte din istoria ei, prin urmare crestinismul in adevarata lui infatisare nu are in istoria sa cruciadele. Cruciadele sunt specifice romano-catolicismul, si de pe urma cruciadelor a fost devastat Constantinopolul in 1202-1204 lasand loc usor turcilor de a il cuceri. Cruciadele au distrus Rasaritul (TheMistAnchorite)

Noi ortodocsii avem Calea, Adevarul si Viata si nu avem ravna mai deloc….de ce ratacitii au ? sectarii asa-zis crestini, yoghinii si altii ca ei ? […] Voia lui Dumnezeu e binele nostru cel mai inalt, mare..pe care nici noi nu ni-l dorim si nici nu-l visam…si atunci de ce judecam pe Dumnezeu ? Acum suntem ca niste drogati – credinta putina si de aici pornesc toate relele – mandria cu toate urmarile, mania cu toate urmarile, certuri, invidie, neintelegeri…..falsificam totul si lucram cu scarba, sila si ne miram de ce mancam produse atat de stropite – otravite, pline de e-uri, prost facute etc. Dumnezeu e de vina ? ca nu vrem sa ne rugam, ca suntem lenesi, nepasatori, uituci….ca suntem egoisti, ca nu vrem sa fim uniti, ca nu vrem sa ne ajutam aproapele si altele ? (MrRomania333)

Cine te pune frate sa mergi la Biserica numai de Inviere sau la inmormantari ? Asta cu certatul […] crezi ca preotii de acum sunt duri ? in trecut, preotii erau mult mai duri si oamenii mai ascultatori si de asta erau tari si la suflet si la trup. (MrRomania333)

adevarata libertate omul o gaseste in Dumnezeu, impreuna cu El, nu inafara Lui. Noi nu vom fi niciodata atat de stapani pe situatie precum ni se pare. Alegerea lui Noe de catre Dumnezeu, nu e predestinare, ci este pentru meritul sau personal. […] Legat de liber arbitru si evenimetele potopului,acolo cum am spus,Dumnezeu i-a lasat in voia lor.Oamenii au devenit trupesti si nu mai erau sufletesti,au ales slujirea materiei si Dumnezeu,i-a lasat sa se descurce cu natura careia ii slujeau. Numim asta idolatrie,identificarea creatiei cu Creatorul (TheMistAnchorite)

e de plans cum a ajuns tarisoara noastra,nu mai avem conducatori crestini si de.aceea se intamplaasa si poporul s.a lepadat de credinta o parte,traim vremurile dupa urma cum este scris in Sfanta Scriptura.Doamne Iisuse Hristoase Fiul Bunului Dumnezeu miluieste.ne pe noi pacatosii si pe toti ce i.am bagat in pacate pentru Prea Sfant numele Tau,acum si pururea si in vecii veciilor,Amin. (spynu85)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Elucubrații și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Creștinii a comentat la elucubrațiile unui „teolog”

 1. Administrator (dar nu pe blogul ăsta!) zice:

  Doamne ajuta! Am extras toate postarile individului si asemanari analizate de un psiholog privind cateva incalcari ale drepturilor omului, respectiv incalcarea libertatii religioase. Am facut apel catre mai multe unitati din tara pentru recunoasterea individului. Toate materialele sunt stocate si salvate. El folosea mai multe conturi si acuza diferite persoane cu ,,anonimat,, Acum va vedea ca nici anonimatul nu e anonimat.
  Va rog in mod solemn, dati-ne cateva coordonate despre acest individ.

  • Dom’le, n-am priceput mare lucru din ce zici – și chiar ne-am străduit! Ce treabă au postările individului și „asemănările” (cu ce sau cu cine? Mister!), analizate sau nu de un psiholog, cu încălcarea libertății religioase? Te-a împiedicat în vreun fel să urmezi ce religie vrea mușchiu’ dumitale? Te-a silit să te înscrii în biserica lui? A venit peste tine în casă, la lucru, te-a ținut cu de-a sila pe stradă sau în alt loc ca să-ți predice vederile lui?

   Ce-am reușit să pricep din ce ziceai a fost că ești pornit la „vânătoare de vrăjitoare”. Iar ultima oară când m-am uitat la ceas eram în 2013, nu în 1713 – și cu atât mai puțin în 1013. Nu confunda exprimarea unei opinii, oricât de becisnică, stupidă, neortodoxă (la propriu și la figurat) sau prost formulată ar fi, cu încălcarea libertății religioase – care, apropo, este o formă de libertate de exprimare și asociere, nu un drept de a decide ce au voie alții să zică!

   PS: Ți-am modificat „numele” ca să fie clar că indiferent ce administrezi, nu o faci aici. Cu altă ocazie – dacă va fi o altă ocazie –, ar fi foarte drăguț să nu mai pozezi ca „administrator” pe blogul nostru.

   • Administrator zice:

    AM FOST NUMIȚI ESCROCI, ILEGALI, MIȘCĂRI… ÎN SÂNUL BOR. Deci, nu suntem nici escroci cum fac mulți din BOR; ori dacă suntem, să se arate un dosar de fraudă fiscală, contrabandă, înșelătorie, furt, etc!!!! DE ASEMENEA, SUNTEM ÎN PERFECTĂ ILEGALITATE. Despre această acuză pot spune că o emisiune televizată a fost închisă și sancționată corespunzător, pentru că acuzele nu sunt justificate, întrucât noi funcționăm în baza legii actuale a cultelor cap. 1 și legea UE privind drepturile și libertățile religioase. De asemenea, ,,stiliști,, în presa oficială se referă la cei ce sunt pe stil vechi. Deci, la cine se referea? La 4 Biserici din România care țin pe vechi. AICI FĂCEA CONFUZIA LEGATĂ DE DOGARU. Pe acela nu-l primește nici o Biserică pe stil vechi nici să se împărtășească, nici să se spovedească. AȘADAR, DE UNDE SUNTEM ILEGALI, DE UNDE SUNTEM ÎN COMUNIUNE CU UNUL CU CARE NU SÂNTEM??? Mai mult, am putea spune că e în comuniune cu cei de pe stil nou, că ține calendarul pe stil nou??? SĂ NU CONFUNDĂM CU ION PREOTEASA, CARE NU E PE STIL VECHI ȘI NICI NU ESTE RECUNOSCUTĂ HIROTONIA LUI CA FIIND CANONICĂ, DE NICI UNA DINTRE BISERICILE PE STIL VECHI DIN ROMÂNIA. Nici măcar Preoteasa nu e cu Dogarul, dar în fine… va ieși la iveală unde s-au încălcat abuziv drepturile noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s