Chestii (re)descoperite despre Maica Tereza

Un articol publicat, printre altele, în Evenimentul Zilei sub titlul bombastic „DESCOPERIRE: „Celebra Maica Tereza n-ar fi fost atât de SFÂNTĂ” (se putea fără un „descoperire” scris cu majuscule? Bine că e doar „descoperire” și nu „SENZAȚIONAL!!!” – neapărat cu trei semne de exclamare!) ne vorbește despre niște cercetători (canadezi, de data asta, nu ruși sau coreeni ca de obicei) care au descoperit America… Adică au „descoperit” că acuși oficial sfânta „Maică” Tereza nu era atât de sfântă cum își închipuie mulți și că ordinul înființat și condus de ea se ocupa de inginerii financiare și-și bătea joc de cei pe care se lăuda că-i îngrijește.

Nu putem să nu constatăm că multe din „constatările” nenumiților cercetători canadieni au fost deja constatate cu un număr de ani în urmă, multe dintre ele fiind documentate de Christopher Hitchens în cartea sa The Missionary Position: Mother Teresa in Theory and Practice și în documentarul Hell’s Angel. Dar să vedem exemple concrete.

[S]-a constatat că adăposturile înfiinţate de ordinul Misionarii Carităţii, unde erau îngrijiţi oameni bolnavi şi săraci, erau într-o stare jalnică şi prost întreţinute, iar pacienţii nu primeau hrană şi medicamente suficiente.

Eminentă constatare! Din această magistrală constatare concluzionăm la fel de magistral că respectivii cercetători au ochi.

[C]ercetătorii au descoperit o afirmaţie a Maicăi Tereza, citată de jurnalistul Christopher Hitchens (autorul controversatei cărţi ‘Mother Teresa in Theory and Practice’ : ‘Este ceva frumos în contemplarea faptului cum săracii îşi duc povara, suferind asemenea lui Iisus Hristos. Această suferinţă îmbogăţeşte lumea!’

Maica Tereza se distingea şi prin principii extrem de conservatoare, adaugă [cercetătorii], amintind că aceasta se opunea categoric avortului, chiar în cazul când sarcina rezulta în urma unui viol.

Da, avortul, pe care „Maica” Tereza l-a numit „cel mai mare distrugător al păcii în lume” pentru că, chipurile, este un război purtat împotriva copiilor. Nici nu se putea altfel – în viziunea catolică viața începe la fecundare; ba chiar, după cum se manifestă mulți, încă de la ejaculare!

Dar să revenim la scopul principal al acestui blog, culesul de perle din comentariile la articol.

 • Tot ce este crestin si caritabil in ziua de astazi este murdarit si defaimat si printese si” printi” care murdaresc si intineaza milioane de tineri sint vedete si demne de urmat.Ce va mirati de imoralitatea si decaderea societatii ?
 • [T]u poti sa faci diferenta intre un varsator de sange vlah [adică Ștefan cel Mare și „Sfânt”] si o femeie care si-a sacrificat intreaga viata in slujba caritatii pt a ajuta saraci si bolnavi din India, pe care n-ar fi dat nimeni de altfel doua cepe degerate. Nu-i asa?
 • Iata dar cum vremurile astea aduc necaz si durere. Acum Maica Tereza are cazne si insulte, ea care a fost sfintenia intruchipata pe planeta. As dori sa-i sarut unghiile macar pentru ca nu sunt vrednica nici sa-i sarut buricul.
 • [Răspunzând unui îndemn de a căuta și viziona documentarul lui Christopher Hitchens, Hell’s Angel.] Hitchens a fost un BOU care de la caldurica si confortul unui oras modern, dintr-o tara civilizata n-a fost in stare de o munca intelectuala destul de serioasa pt a-si finanta stilul de viata si s-a apucat sa improaste cu noroi intr-o femeie care si-a trait toata viata in saracie, intr-o tara mizerabila, alaturi de saracii si bolnavii de care avea grija. Admirabil Hitchens al dumitale, n-am ce zice!
 • canadienii astia precist is israaeeliti ca n-au alta treaba decat de denigrat o Sfanta cu Premiu Nobel …”cecetatorii” astia au descoperit si ca IISUS nu mai e Fiul lui D-zeu si ca i-au gasit si cosciugu si multe alte bazaconii Antihristice sa zminteasca omenirea necredincioasa…
 • ADEVARUL …DUMNEZEU IL STIE ! …NOI STIM PARTIAL DESPRE ORICINE…
 • Iata ca nimic din ce credeam noi ca e sfant nu rezista pangaririlor.Noi am invatat sa nu mai credem in nimic.Invatatura asta ne va duca la pieire.A si facut-o deja in mare parte.Priviti la ce hal a ajuns natia Romana.Ce sa mai zici?Pentru noi cel putin sfarsitul lumii se apropie taios.
 • Tipic romanesc ca sa lanseze tot felul de minciuni sau zvonuri care daca veti avea curiozitatea peste un timp nici macar nu pot fi dovedite.
 • Din categoria ‘denigrarea crestinilor’ – alaturi de ‘Codul da Vinci’, scandalurile cu preotii pedofili.. acum Maica Tereza
 • Interesant ca nu exista nimic la adresa… rabinilor.. liderilor spirituali musulmani.. hmm..
 • Ca sa nu vorbesc despre argumentele lor total mizerabile, pe care numai niste redusi mintal le-ar lua in considerare. Adaposturile asa precare si cu putina hrana si medicamente erau mai mult decat le-au oferit nemernicii din Ottawa si Montreal saracilor din India!!!
  Si in mod sigur acesti saraci nu erau putini, pt ca Maica Tereza sa le ofere conditii de hotel de 4 stele. Dar nemernicii de „cercetatori” se pare ca gandesc dupa sintagma „Daca n-au paine, sa manance cozonac!” si nu e de mirare, doar ei n-au infruntat niciodata lipsuri, isi permit doar cu nerusinare sa judece munca altora care s-au sacrificat alaturi de cei aflati in mizerie.
  Rusine!
 • Mi se face sila de nemernicii din Ottawa si Montreal, care de la adapostul confortului pe care li-l acorda doua orase moderne dintr-o tara civilizata, improasca cu noroi intr-o femeie care si-a dus intreaga viata in saracie intr-o tara mizerabila ca India, cu singurul scop de a ajuta pe cei aflati in lipsuri.
 • Si asta reprezinta „cercetarea” lor in domeniul religiei, cand nu sunt in stare de o munca serioasa!!!! De ce nu cerceteaza la fata locului? De ce nu incearca sa faca ei mai bine ceea ce in opinia lor cinica n-a fost in stare sa faca Maica Tereza?
 • Da’ de ce nu se apuca Hitchens al matale’ sa stranga si el bani si sa se duca in India sa-i ajute pana la sfarsitul vietii pe saraci. Spre binele lui, sper sa faca si un curs de CONTABILITATE, ca sa nu se trezeasca niste retarzi dupa cateva decenii sa-i murdareasca numele aruncand cu noroi in sacrificiul lui de o viata intreaga, pt ca el nu a urmarit pas cu pas miscarile din contul lui. 
 • ce-i roade pe ,,gurnalisti” ca nu se stie cine au fost deponentii sumelor pt. binefacere..daca ei doresc sa ramana necunoscuti care-i problema?, si ca era mizerie in adaposturile bisericii,si n-aveau medicamente suficiente?!!,astea-a lipsurile in institutii de caritate care se bazeaza pe donatii..ziarisitii de 2 bani!!! [Mai bine zis, aste-s lipsurile unei instituții de caritate în care banii din donații nu se folosesc în scopul pentru care au fost donați.]
 • ateii si descopera defectele credinciosilor, pe care-i fac vinovati ca n-au facut suficient pt napastuitii lumii acesteia…
 • Nu sunt romano-catolic dar argumentele pe care se bazeaza „descoperirea” invocata in acest articol sunt derizorii. Una este sa existe neclaritati cu privire la destinatia unor fonduri si cu totul altceva sa existe probe referitoare la deturnarea banilor. 
 • Este regretabil sa se arunce cu noroi intr-un model de viata crestina doar din dorinta de a servi nevoia de senzational. Daca Maica Tereza a fost sfanta sau nu stie Dumnezeu, cert este ca a facut pentru saracii acestei lumi mult mai mult decat „cercetatorii” si „jurnalistii” care incearca sa-i pateze memoria.

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Papistași și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s