Creștinii e revoltați de o altă presupusă descoperire a unui alt presupus mormânt al lui Iisus

Pe Antena3.ro a apărut acum vreun an o știre (a câta?) despre o presupusă descoperire a unui mormânt atribuit personajului mitologic Isus Christos. Da, e o știre veche, dar obiectul acestui blog nu este prezentarea de știri noi, ci prezentarea de manifestări pravoslavnice.

Materialul (preluat, bănuim, din nou de pe redutabilul și respectabilul site britanic Daily Mail), care nu duce lipsă de cvasi-obligatoriul titlul senzaționalist („Iisus NU a ÎNVIAT! Creștinismul, zguduit din temelii de această veste. Tot ce credeai tu până acum este GREŞIT”), ne-a informat că:

Această teorie se bazează pe descoperirile arheologilor, care au găsit la Ierusalim un mormânt ce datează din secolul I D. Hr. [sic] Osemintele care se găsesc în acest mormânt arată că acolo este posibil să fie îngropat însuşi Mântuitorul.

și că:

Pentru că această veste dată de James Tabor şi Simcha Jacobvici este foarte şocantă, cei doi arheologi au decis să o păstreze pentru ei vreme de doi ani, pentru că presupusul mormânt al Mântuitorului ar fi fost descoperit în anul 2010.

Ne întrebăm ce i-o fi făcut să-și schimbe părerea și să dea publicității presupusa descoperire. Și ne mai întrebăm și de unde au aflat cu atâta precizie că:

Ambele morminte aparţin lui Iosif din Arimateea, care aşa cum spun Evangheliile din Noul Testament i-ar fi cedat mormântul său lui Iisus, care a fost îngropat acolo după ce a fost dat jos de pe cruce.

Cu tot scepticismul cu care primim atât presupusa descoperire cât și restul articolului, trebuie să fim totuși de acord, măcar în parte, cu concluzia acestuia:

Reprezentanții creștinilor sunt revoltați de această presupunere și consideră că această descoperire este opera lui Satana, care își face lucrarea în zilele de pe urmă.

Nu știm dacă reprezentanții creștinilor, în sensul instituțional al expresiei (personaje din ierarhia variatelor biserici), și-au exprimat părerea și, în caz că au făcut-o, care este aceasta. Și nici nu este relevant pentru scopul articolului nostru. Pe noi ne interesează, ca de obicei, reacția creștinilor de rând. În cazul acesta, reacția cititorilor sitului Antena 3, așa cum am cules-o din comentariile la material:

  • [V]oi nici biblia nu o cunoasteti nu cunoasteti nici traditiile voastre [?!] crestin-ortodoxe nici macar nu treceti pe la biserica orice om cu capul pe umeri si cu cea mai vaga urma de intelepciune reneaga aceasta afirmatie nesimtita si aceasta Mare Blasfemie Trezi-ti-va pana nu va veti pierde sufletul acum cat inca mai rasare soarele si e o noua zi in viata voastra luati asta ca pe o sansa la pocainta si sansa de a va salva sufletul!!!
  • Vai de voi cei care afirmati asemenea prostii, o sa bantuiti in intuneric cei ce duc in eroare pe cei noi in crestinism, la fel si famiilia voastra, eu va spun tuturor care credeti si nu credeti, asteptati clipa sosirii Lui si sa il Iubiti pana la sfarsitul vetii voastre pe Domnul nostru Iisus Hristos si pe Tatal nostru ceresc, nu cu mult timp in urma, am devenit si eu crestin, mai exact acum 2 ani, eram la fel ca ceilalti, nu eram foarte increzut in Domnu, dar va spun sincer si din inima, mai mare sentiment de bine nu am simtit in viata mea de cand am devenit crestin, asa ca voi crestinilor nu va abateti de la drum orice ar zice gurea rea […]
  • da isus este viu an veci ce veci in inima mea amin.
  • DraGA [nume omis] da!!! a-si muri schinjuita cu, credinta mea in Mantuitorul nostru Iisus… Il iubesc pe Domnul Dumnezeul meu..pot sa vina 100 de oameni de stiinta sa-mi prezinte 10 de mii de teorii credinta mea e una..
  • Ati putea fi mai politicosi unii cu altii domnule [nume omis]. In primul rand la cat de multi crestini sunt in lume, chiar daca acest lucru ar fi adevarat nu ar trebui spus. De ce? 1,2 miliarde de oameni ce ar face? Ar incepe haosul, corect? 
  • [D]aca ai discuta cu cineva ce L-a vazut fata in fata pe Isus cel inviat din morti.Eu cel putin nu mai pot fii mintit ca Isus nu a inviat.Dar trebuie sa se implineasca ce este de multa vreme de cine ne-a creat.
  • eu cel putin nu cred asta,fiindca am baze temeinice sa nu dau crezare.sincer sa fiu si aceasta este o masinatie a celor ce conduc lumea si sunt aliati cu asa zisii ,,extraterestri”care sunt fiinte din lumea LUI DUMNEZEU ce de la inceput ne doresc distrugerea.asa ca pacat ca unii se lasa manipulati asa usor de acast sistem demonic masoneria.pacat.
  • Antena 3 .. CREDEAM CA AVEATI ALTE IDEI V-AM SUSTINUT PANA ACUM… DAR.. IISUS A INVIAT SI GATA!!! SI VAI DE CEI CE NU VOR CREDE IN SFANTA TREIME CACI ATUNCI CEI CARE CREDEM NE VON DUCE IN RAI SI CEILALTI IN IAD.. PENTRU ACEASTA STIRE RUSINE!!
  • CEA MAI MARE MINCIUNA PE CARE A PUTUT-o DESCOPERI OMUL.DOAR DIAVOLUL LE-A BAGAT PROSTIA ASTA OAMENILOR ASTORA O ASEMENEA GOGOMANIE IN CAPUL LOR SEC.
  • Chiar nu aveți ce face?sunt oameni care mor de boli, de sărăcie etc, faceți ceva bun și constructiv. Dar voi spuneți asemenea blasfemii?Doamne, în ce fel a ajuns rațiunea omului…….groaznic!!!!Creștinul adevărat știe adevărul și e profund îndurerat de ceea ce vede!
  • Niste atei nemernici pusi sus fara merit isi bat joc de educatia si istoria lumii.. nu va credem! Asa ati daramat temelia crestinismului si cu porcaria aia.. codul lui davinci.. ateii latra, crestinismul creste
  • Mormantul lui Isus a fost indicat in alta parte de catre crestinism si alti arheologi adevarati au indicat acelasi loc unde este indicat de crestini ca fiind mormantul oficial a lui Hristos.
  • Corpul lui Iisus s-a pulverizat foarte rapid in mormant si a avut loc un cutremur care a creat o fisura unde a cazut giulgiul si pulberea ramasa din corpul fizic. Apoi fisura s-a inchis la loc. Invierea lui Iisus Christos dupa trei zile a avut loc in corp fizic spiritualizat nesupus putrezirii, nu in corp de carne.
  • Si vai de cei care o sa il vada venind pe nori, cei care Il declara mort.
  • GANDITIVA de ce nafura nu putrezeste dupa ce a fost sfintita!ca doar nu exista paine (in afarea de nafura)care sa putrezeasca
  • O sa datiu socoteala inaintea lui Dumnezeu in ziua judecatii pt aceste stiri, caci manipulati lumea si ii duceti in ratacire cu Televizorul vostru!
  • Eu unu nu sunt de acord cu el , si nu ma uit, imi aleg o stire daca vreu sa citesc ceva… dar stirea asta chiar ridiculizeaza foarte mult ceea ce este adevarat!
  • daca Iisus nu ar fi inviata, oare voi credeti , ca ar muri cineva pt cineva care nu a inviat din morti? si vorbim aici de sfintii martiri, de Sfantul petru, crucificat, Pavel – decapitat, altii au fost tarati de un animal prin roma… alti crucificati si li se dadea foc, doar ca sa se lepede de credinta in Iisus, daca se lepadau de Iisus ei nu mia erau sacrificati, crucificati, dar pierdeau celalata viata care-i vesnica…
  • mai bine pocaiti-va , cautati-L pe Dumnezeu cere-ti Lui IERTARE SI TRAITI O VIATA SFANTA …ASTA VREA EL , de la toti oamenii
  • pt mai multe detali cititi Biblia! [De ce oare am lua sfaturi de lectură de la cineva care ne arată că nu știe să scrie – și, indirect, că n-are nici obișnuința cititului? Beware the man of one book!]
  • Sunteți nebuni cei care faceți o asemenea blasfemie și cei care o credeți!
  • dar nu v-ati gandit sa scrieti si despre marturiile celor care L-au vazut pe Iisus inviat?cel putin,acelea sunt marturii ale unor oameni nu presupuneri si presupuneri si iar presupuneri.Un titlu groaznic! [De acord, e un titlu groaznic. Dar nu din motivele pentru care îți închipui matale că ar fi.]
  • Intrebarea mea pentru cei atei ar fii : ? DE CE IN MOMENTUL IN CARE AJUNGETI SA PRIVITI MOARTEA IN FATA,DEVENITI INSTANTANEU CRESTINI SPUNIND ,,DOAMNE AJUTA,, Chiar aveti nevoe de calamitati naturale si dezastre,pentru a devenii credinciosi? [Tovarășe, poanta aia cu „nu există atei într-un avion în picaj” e exact atât – o poantă.]
  • Semnificaţia infinită a Învierii, ca şi a Trinităţii, nu e în niciun caz una de ordin…biologic! Hristos a înviat! Şi va învia de’a pururea. Ca atare, adevăraţii creştini, se pot pişa în tihnă pe toate aceste „descoperiri” arheologice.
  • Moartea si invierea D-LUI ISUS HRISTOS este cel mai bine documentat eveniment istoric a lumii, [Da, și al doilea cel mai bine documentat eveniment este cariera de detectiv particular a lui Hercule Poirot.] nu are nevoie de teoriile lui anticrist. Ca si stiinta sau evolutia cand nu pot demonstra ceva scriu ,, cu milioanee de ani in urmaa´´ Ani care nu exista sau dute si contrazice ineptiile lor …
  • Viaţa creştină, credinţa, nădejdea şi istoria creştină, toate sunt ancorate în crucea lui Cristos şi în certitudinea învierii Lui. [De acord. Exact asta-i problema!] Această realitate a învierii constituie un punct central al creştinismului. E drept ca in zilele din urma vor veni multi sarlatani care vor incerca sa distruga adevarul.Eu cred ca Isus s-a nascut, a murit apoi a inviat iar acum e la dreapta Tatalui

  • Am o intrebare pentru cei care nu cred ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu si nu a inviat din morti: de ce unii dintre cei care l-au vazut pe Iisus in carne si oase au preferat sa moara in chinuri pentru adevar cand puteau sa scape daca se lepadau de el? [De fraieri!] Cine din lumea asta ar prefera sa suporte chinuri indescriptibile pentru o minciuna,avand sansa sa se lepede si sa plece acasa??? [Cine „crede cu adevărat”, evident. Auto-sacrificiul este o măsură a dedicării, nu a adevărului celor cărora te-ai dedicat.] E usor sa vorbim acum dupa 2000 de ani,dar sa stii ca oamenii aceia nu erau prosti,unii aveau studii avansate pentru vremea aceia,pe care multi nu le au nici acum… [Oh, the irony!]
  • credinta moare ultima si cu ea si eu. credeti si nu fiti ametiti de acesti masoni ordinari…
  • daca Isus nu a fost fiinta divina iar tu crezi in El, adica in ideile Lui care vad ca afirmi ca sunt bune, nu ai pierdut nimic. Dimpotriva. Dar daca Isus este fiinta divina, Fiul Lui Dumnezeu si tu negi asta…se cheama ca ai dat-o in bara. Indemnul meu e sa cauti sincer adevarul. Incearca sa citesti Dumnezeu nu crede in atei – de Ray Comfort. [Să vii cu Pariul lui Pascal ca argument e deja destul de jenant, dar să mai și îndemni pe cineva să-l citească pe retardatul Ray Comfort…]
  • Intradevar cred ca sint anii apocaliptici.Bai narozilor care au descoperit daca sint in Israel de ce nu se duc la Ierusalim cind sint Pastile Ortodocsilor sa vada Lumina Sfinta cind vine din cer. [„Cer”? Așa se cheamă buzunarul în care popa de coboară în grotă își ține bricheta?] De ce vor sa sminteasca lumea?Anticrist
  • Cartea Apostolul Ioan [e]ste de ajuns informatie ca omul sa decida daca vrea sa-l aleaga pe Dumnezeu si iertarea pacatelor prin crucea lui Isus care a murit pe cruce si a inviat din morti sau vrea sa distorsioneze adevarul si sa traiasca in intuneric pentru vesnicie, nu conteaza Evreu sau nu… toti avem acces la informatie si adevar si vom raspunde inaintea lui Dumnezeu individual pentru ce am facut aici in trupul omenesc. [Da, de acord, toți avem acces la informație. Păcat că unii aleg să-și ia informația dintr-o colecție antică de povestiri și mituri; și încă una execrabil redactată, pe deasupra!]
  • O Blasfemie de articol! Doamne ai mila de ei .Nici nu ar trebui sa se scrie asa ceva intr-o tara crestina!
  • Pentru atei:Nu imi pot imagina cum e sa traiesti fara sa te intereseze de unde vii si ce se va intampla dupa moarte, fara sa te intrebi cum un om care azi rade, mananca,vorbeste,intr-o fractiune de secunda poate sa nu mai fie la fel. Sa traiesti numai ca sa mananci, sa bei, fara sa iti pui nici un fel de intrebare ce vei simti o vesnicie dupa moarte sau,ma rog daca crezi ca nu ai simti nimic,cum ar fi sa „treaca” o vesnicie in care sa nu simti nimic. Am cunoscut la viata mea oameni (destiu)care nu credeau in nimic,chiar in nimic si nu pareau deranjati de asta,dar mi-am dat seama ca aia nu pot fi fericiti. Pentru ca un om fara un pic de credinta nu stie ce inseamna sa iti iubesti aproapele, sa ai mila si altele. De asta peste tot in jur numai crime, violuri, droguri,sex intre membrii unei familii, perversiuni sexuale, etc. Rusine celor care fac bani incutajand ateismul si toate efectele lui!
  • Este clar ca este lucrarea diavolului deja incepe noua ordine mondiala
  • A inceput postul Pastelui si au inceput si antihristii. Cu siguranta tu nu vei invia daca ramai antihrist. Dar Domnul e milostiv te primeste si pe tine daca intelegi ca tu esti cel mort si nu el.
  • Cine poate plasmui un asemea titlu, sunt convins ca este unealta moderna a diavolului, care neincetat cauta modalitati de a-i indeparta pe oameni de Izvorul Vietii si o face cu mai mare atentie si ravna tocamai atunci cand oamenii simt nevoia hranirii sufletelor in frumoasa perioada a Postului Mare, in care pocainta, iertarea si vererea pacatelor noastre sunt fapte care ne conduc catre INVIEREA, IN CARE VOI NU CREDETI! Crestinii sa stiti ca sunt pregatiti sa auda astfel de lucruri, insa va compatimesc pentru prostia si disperarea voastra de a vinde senzationalul calcand in picioare chiar si Marele Adevar al Invierii, pentru niste bani amarati.
  • Sper sa va inchida 10 ani nenorocitilor! Va dati mari filantropi si va bateti joc in ultimul hal de tot ce e sfant, cel putin pentru unii! Penibili si groaznici!
  • A venit postul Pastelui si au aparut antihristii! Cu siguranta ca tu nu o sa inviezi daca continui sa fii antihrist.
  • Stati linistiti ca va veni clipa cind fiecare om Il va vedea pe Domnul Isus cel Inviat(la juddecata lui Dumnezeu).Ba, toti vom ingenunchia inaitea Lui,pt ca El este DUMNEZEU adevarat slavit sa fie El,Cel care a murit pt pacatele tuturor oamenilor.
  • Rusine! Nu stiu cum puteti da o astfel de stire plina de mizerie si minciuna, va bateti joc de un neam intreg care s-a cladit pe o credinta crestina adevarata. Miracolul invierii nu-l va demonstra nimeni stiintific, ca a fost sau nu, e o taina care tine de putearea lui Dumnezeu peste puterea de intelegere a oamenilor, asa cum aparitia materiei si a vietii nu o poate explica nimini. Sau cum nu pot sa explice „stiintific” coborarea Sfintei Lumini de la Ierusalim care se intampla an de an si marturisete Inveierea Mantuitorului, o lumina imateriale care nu arede timp de cateva minute. Histos a Inviat! cu siguranta.
  • In timp ce credinta te indeamna spre bunatate, iubirea aproapelui si a lui Dumnezeu, lipsa credintei spre ce indeamna? Pentru ca exista liberul arbitru, fiecare dintre noi alegem, fie credinta, fie regresul moral.
  • aceste minciuni nu fac altceva,decat sa pregateasca calea lui antihrist,aceste minciuni sunt scoase de pagani care nu fac alceva decat sa farmiteze crestinismul.dar cand vor muri vor vedea cate greseli au facut in viata prin lansarea acestor minciuni si vor face cunostinta cu fiul lui dumnezeu.toti suntem muritori.
  • de ce au renuntat primii crestini si multi altii la propria viata daca Iisus n-a inviat?ei au aparat un adevar pe care l-au vazut cu ochii lor:Hristos a inviat.Dar sunt aparitii cristianice si mariale de 2mii de ani consemnate.Vindecari miraculoase,etc.Probabil ca toate sunt inscenari ale crestinilor in ochii iluminatilor.
Acest articol a fost publicat în Butthurt, Elucubrații și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Creștinii e revoltați de o altă presupusă descoperire a unui alt presupus mormânt al lui Iisus

  1. ion zice:

    ‘de fraieri’ LOL, probabil asta-i un argument valid in viziunea ateista. auzi,,tu ai renunta la ateism daca ai fi rastignita cu cracii in sus ca sf Petru? de smekera?

    • M-aș preface, cel puțin, că renunț la ea, dacă s-ar ajunge până acolo, într-o situație atât de extremă.

      Dar hai să nu ne ascundem după deget: invariabil, când vreun credincios vine cu argumentul că „creștinii s-au lăsat mâncați de lei” sau altele din gama asta, subînțelesul este că asta ar fi o dovadă a adevărului convingerilor lor. Nu este. Este o dovadă de tărie de caracter, da, și una pentru profunzimea convingerilor lor, dar e total exterioară veracității acestor convingeri. Cum ziceam mai sus: Auto-sacrificiul este o măsură a dedicării, nu a adevărului celor cărora te-ai dedicat.

      Faptul că respectivii s-au lăsat schingiuiți nu este o probă că Iisus a înviat din morți, la fel cum faptul că Galilei și-a abjurat „ereziile” nu înseamnă că Io și Callisto nu se învârt în jurul lui Jupiter; și cam din aceleași motive.

  2. ion zice:

    ps
    poanta cu ‘avioanele in picaj’ e adevarata. pilotii sovietici atei bolsevici decolau in YAK 36 MP si aterizau crestini practicanti (se rugau sa nu loveasca harta..) :))
    povesti de aerodrom cu un sambure de adevar.

    • Povești de aerodrom pentru exemplare de Homo sapiens sapiens cu IQ cât numărul de la pantofi… Recte din alea care au învățat doar să citească cuvinte, nu să și priceapă ce-au citit.

  3. Toti oamenii stiu ca exista Dumnezeu.
    În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
    Romani 1:20
    Putini vor sa se schimbe insa.

Lasă un comentariu