Cele două răspunsuri

Pravoslavnicii drept-credincioși ortodocși nu au în realitate decât două răspunsuri, la care se reduce tot conținutul ciorbelor de cuvinte pe care le servesc:

Orice nu-i pe gustul lor este:

Lucrarea Satanei!

Lucrarea Satanei!

La orice altceva, indiferent de natura problemei, răspunsul este neapărat:

Jesus!

Jesus!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Elucubrații. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cele două răspunsuri

 1. Andrei zice:

  mi se pare foarte strain de felul de a fi al romanilor si al ortodocsilor, si prima imagine si cea de a doua, oricum a doua e protestanta iar prima e lucrata pe calculator, sau cine stie de unde e luata, tu le faci pe toate omleta, dar nu ma astept de la tine sa ai cunostinte de istorie bisericeasca, mai deplasat mi se pare ca razi de parintii parintilor tai (aici e vb de istorie laica, asta ai putea cerceta). Destul de educat, rafinat, omenos, cum am observat ca sunt toti cei care pretind ca sunt …. rationalisti.

 2. Kitiara zice:

  Din ce cauză ți se par cele două imagini străine „de felul de a fi al romanilor si al ortodocsilor”?

  Printr-o juxtapunere de imagini postarea urmărește să sublinieze, în mod simplificat, atitudinea foarte des întâlnită la persoanele profund religioase, nu doar ortodoxe: ei preferă ca, în loc să caute un răspuns rațional și argumentat pentru ideile pe care le propun, să arunce justificarea pe spinarea divinității. E un mod complet lipsit de eleganță de-a renunța la responsabilitatea de-a-ți susține ideile.

  „nu ma astept de la tine sa ai cunostinte de istorie bisericeasca” – atacul la persoană și presupunerile despre ce știe sau nu autorul postării nu susțin în niciun caz punctul tău de vedere. Asta e o frază de umplutură pe care observ c-o folosești când te părăsesc ideile?

  „mai deplasat mi se pare ca razi de parintii parintilor tai (aici e vb de istorie laica, asta ai putea cerceta)” iară presupui că „părinții părinților” lui ar avea vreo treabă cu religia (ortodoxă). Aș sugera ca, dacă nu-ți convine postarea, să subliniezi ce anume e greșit, în loc să faci atacuri copilăroase la persoana celui care-a postat. Atacurile astea nu fac decât să te discrediteze. De exemplu, după ce-am citit comentariul tău, eu te privesc ca pe-un copil mic care se dă cu fundul de pământ și bocește că nu toată lumea venerează popii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s