Prima căsătorie laică și ce zice creștinii despre ea

Humanism logoYahoo News ne relatează, într-un articol intitulat „Căsătorii laice în România, fără preot și biserică”, despre prima căsătorie laică efectuată în România. În deschiderea articolului ne spune că „în România există și oameni care aleg să nu se cunune în biserică, dar care vor totuși să marcheze acest moment important din viața lor. Soluția a fost să înlocuiască ceremonia religioasă cu una laică”.

După câteva cuvinte despre apariția în Occident a ceremoniilor seculare de „cununie”, ne sunt prezentate detalii despre subiectul propriu-zis al articolului – prima ceremonie de acest fel care-a avut loc în România –, condimentate cu detalii despre cum proaspăt-căsătoriții au ajuns să opteze pentru o astfel de ceremonie.

Nu vom intra în detalii pentru că pe acest blog ne concentrăm pe alt fel de picanterii; respectiv ce păreri are creștinii despre diverse chestiuni – iar articolul de care vorbim a strâns deja mai bine de 100 de comentarii în mai puțin de o zi de la publicare, așa că avem material suficient Arhisuficient. Les voilà:

  • Fratilor!! Isi bat joc dracii de voi!! Dumnezeu sa ajute natia romana!!
  • Debilitate, cretinitate, prostie… Și ne mai mirăm de ce nu există moralitate. Oare așa or fi făcut bunicii și părinții noștri? Săracii… Cred că se simt umiliți de modul în care ne comportăm. Treziți-vă, oameni buni!!! Occidentul nu a adus, nu aduce și nu va aduce niciodată ceva bun!
  • [E] dreptul lor sa aleaga ce cale doresc, daca vor sa-L nege pe Dumnezeu nu inseamna ca El nu exista, ci ca ei aleg in mod liber, pe proprie raspundere si nesilit de nimeni sa-L ignore. Ortodoxia considera Casatoria o Taina, prin care doi oameni, doi crestini, se unesc spre a se ajuta unul pe altul pe drumul spre mantuire. Ori, e clar ca aici nu era cazul, pe cei doi neinteresandu-i mantuirea sufletelor lor.
  • FRATILOR !!!! asta este inca o cale prin care diavolul ne indeparteaza de Dumnezeu !!! si, culmea !!! chiar la startul unei noi celule a societatii: intemeierea unei familii !!! de ce nu se poate face exceptie de preoti si sa se mearga in biserica ca si in casa lui Dumnezeu ??!! a incepe sa cladesti o noua familie fara Dumnezeu este ca si cum un animal, profitind ca pastorul care nu-l vede, intra in lanul de lucerna si se apuca de mincat !!! habar nu are dobitocul cit va plati de scump dulceata lucernei !!!! Oare sunteti orbi, nu vedeti ca societatea occidentala e in vrie de cind tot a descoperit alte cai mult mai „placute”? Oare de ce motivati numai pacatele preotile cind alegeti sa nu intrati in biserica??!! de ce va credeti imaculati ??!! asta este o trufie fara masura !!! trufia este un pacat biblic si se pedepseste crunt !!! ar trebui sa va ginditi doar la faptul ca intrati in casa lui Dumnezeu si atit. care-i mai pacatos…se va vedea !!! DOAMNEEEEEE, NU LASA DIAVOLUL SA PUNA STAPANIRE SI PE TARA NOASTRA !!!!!!!!!!!!
  • O batjocura, adusa lui Dumnezeu, nu este corect asa ceva. [„Corect”? Nu este „corect”?! Ba tocmai corect este ca fiecare să-și aștearnă cum are chef, nu cum îi dictează popa și habotnicii!] Preotii nu fac de la ei citire ceea ce fac, ei sunt mijlocitori inaintea lui Dumnezeu, nu vom da noi seama de pacatele lor. Dovada ca nu mai avem respect fata de Sfanta Biserica care a fost un sprijin pentru NEAMUL NOSTRU ROMANESC. Nu vrem sa mai stim de nimic, atat suntem de intunecati mintal.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
  • Indiferența asta asupra lucrurilor care ne-au marcat ca neam și ca patrie ne-a adus unde suntem. Mai mari neamului din trecut au ținut la credință și la neam, acum vine un „anonim” și promovat de o mass-medie bolnavă face vâlvă printre amăgiți. Fiți serioși căsătoria în afara Bisericii este laică și atât, [Exact. Și?] nefiind săvârșită și în biserică rămâne ca relația dintre parteneri să fie una bazată pe curvie și desfrâu, îmi cer scuze pentru cuvintele dure dar păcatul e păcat și trebuie tratat ca atare. [„Păcatul” e încălcarea unei reguli scoase de unde nu bate soarele și invocată de habotnici când le convine. Atât.] Așa că aiuriții ăștia care tot comentează și care țin cu toate prostiile occidentale aduse la noi în țară, să-și țină pentru ei infecțiile, iar pentru mass-media rămâne tristețea promovării tuturor lucrurilor care înjosesc și schimbă moralitatea oamenilor. [Cum ar fi insultarea, denigrarea și demonizarea celor care nu fac parte din turma ta? Da, e trist că mass-media promovează asta. Sau te refereai la altceva?…]
  • noi avem aceste obiceiuri religioase de mii de ani [Da… de pe vreme lui Burebista, cu siguranță!],suntem de diferite religii si culte religioase,asa ca dale doamne mintea cea depe urma.
  • Doamna din articol nu stie ce vrobeste pentru ca nu are educatia necesara. […] Problema e ca la cum gandesc ei probabil ca nu vor vrea nici sa-si boteze copiii si asa apare o generatie intreaga ratacita pentru care mantuirea iese din discutie. Nu are nici o importanta cum isi vor trai viata de acum pentru ca o viata de apoi in chinuri este vesnica…chiar daca ei sau altii nu recunosc asta.
  • Dar asta este viitorul ,, familiei ,, ! Jos cu traditiile, jos cu oarecare control al statului, bisericii si celorlalti oameni apropiati ,, partilor ,, . Jos cu tot ceea ce mai parea firesc si normal !
  • CHIAR DACA DESFIINTATI PREOTIMEA SI CASATORIA RELIGIOASA, PE DOMNUL DUMNEZEUL CEL SFANT SI ADEVARAT IN FATA CARUIA VA CUNUNATI, PE EL NU-L PUTETI DESFIINTA. MISCAREA ASUR, ESTE DE FAPT ESTE O MISCARE SATANICA A LUI ANTICRIST.
  • Cat spatiu publicitar oferit acestui subiect!!! …din categoria „hai sa promovam modernitatea (c-o fi secularism, homosexualitate, eutanasiere voluntara, avort…” … americanisme copiate cu amprenta locala….. Sa fie la voi acolo! Pe noi, ceilati „inapoiati” sa ne fereasca Dumnnezeu de sminteli d-astea cu iz de „fitze mondene”…
  • Tot ce nu este rostit in fata lui Dumnezeu este curvie si preacurvie.Acesti oameni,nu divorteaza,si se vor desparti benevol,curvind si preacurvind in continuare toata viata.Diavolul gaseste noi cai de distrugere a celulei de baza …….familia.Aceasta trebuie sa dea de gandit celor ce conduc bisericile si distrug credinta prin faptele lor rele.
  • sa va fie rusine nu desacraliyati o tara un popor ca cel romanesc.
  • Spunea doamna mireasa ca la biserica nu ii place ca inconjoara masa, ca ii pune preotul coroana pe cap, etc. Vezi draga tu, draga mea, in momentul in care preotul va pune coroana pe cap, tu si scumpul tau sot sunteti regi, sunteti imparati. Neacceptand acest lucru, voi ati ramas niste robi, dar din pacate, slujiti nu stiu cui, pentru ca lui Dumnezeu sigur nu, din moment ce ateu inseamna fara Dumnezeu. Fara credinta, fara Dumnezeu, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si pleaca spre nicaieri… (P. Tutea). [Ah, profundisme marca Țuțea! Chiar începeam să ne mirăm că n-au apărut…] Trebuia sa va faceti ceremonia in Scotia, acolo unde ati vazut acele sondaje impresionante. Romania lasati-ne-o asa cum am mostenit-o, cu traditiile si obiceiurile ei. Sau macar inchideti-va gura, ca s-or mai trezi cativa, care nici macare nu stiu ce inseamna ateu, si gata, peste noapte se declara atei, pentru ca parca e mai frumos si mai in pas cu moda. Nu pot sa spun decat…rusine.
  • Se face absolut orice pentru indepartarea de religie. Sub toate formele posibile ! Pacat! Mare pacat !!!! [Numai de s-ar îndepărta odată!]
  • Vai de viata si de capul lor. Mi-e mila de ei, dar ce se poate face cu niste rataciti carora nu le este mila de ei? O noua ispita pentru toti dezorientatii de pe planeta asta, parca nu aveam si asa destule.
  • adica nu mai vreau biserica , dar vreau ASUR . Cata escrocherie ! Pai daca tu ai vrut liber , de ce eu sa accept un asurean ? hai , zi monico ? escroaca in devenire ce esti ! Stai cuminte ca te papa gaia ! [Mâncași ciuperci nebune, stimabile? Cin’ ți-a spus că trebuie să accepți un „asurean”? Nu ți-a vârât nimeni pe gât vreun asurean – BOR și Mnezo, în schimb, ne sunt vârâți cu de-a sila pe gât zi de zi.]
  • Actori penibili, într-o piesă penibilă, într-o lume din ce în ce mai penibilă.
  • „Înlocuitorul ” naşului nu a fost cumva, Remus Cernea? Iar „naşa”, ăl de la „Accept”? Păcat, că ar fi fost frumos cu ăştia doi alături. Vă potriviţi de minune…
  • Cine nu stie sau nu vrea sa stie ca Taina casatoriei ramane totusi o taina si slujba ce insoteste casatoria isi are rostul ei chiar si asa poate neinteles de mintile omenesti si iscoditoare poate sa se casatoreasca unde vrea insa sa nu planga pe urma cand o sa vina si „rasplata”.
  • Nu pot spune decit ce scrie inteleptul Solomon:Bucura-te tinere in tineretea ta, fii cu inima vesela cit esti tinar, umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai, dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata.
    • Raspunsurile voastre sunt foarte frumoase, sper insa sa fie citite si de cei in cauza. Este mare pacat ca oamenii se departeaza de Dumnezeu, ii judeca pe preoti atat de aspru si asta de ce ?!…oare nu suntem toti egali in fata Lui?… Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!
  • Se încearcă încă o dată să se dea cu tifla credinţei tradiţionale în Dumnezeu, considerată, aceasta, ca barieră în calea libertăţii şi cunoaşterii individului. [Păi este o barieră!] […] Îi înţeleg, într-un fel, pe atei. Dar dacă îl dăm afară pe Dumnezeu din sufletul nostru, ce punem în loc? Pustiul? Singurătatea spirituală? Drogurile? Satanismul? [Da’ rațiunea și umanismul ce-au?!] Nici acestea nu sunt căi pentru liniştirea sufletului nostru. Era biserică şi pe vremea lui Hristos. Ea consta din însăşi existenţa Mînuitorului şi-a Congregaţiei lui.  […] Căci, a fi ateu, nu înseamnă doar a spune NU EXISĂ! Ci a da afară din sufletul tău toate suspiciunile, toate îndoielile, toate neînţelesurile. În a-ţi face un interior gol-gol, pentru a-l umple cu ce? Tot cu un GOL?
  • Atei nu exista deoarece nici satan nu este ateu;dracii cred si se infioara…scrie in Sf. Scriptura. ce seamana omul aceea va secera… [Ah, da… Mi-era deja dor de soiul ăsta de imbecilități.]
  • Unirea cu Europa duce pina si la renuntarea la traditiile si credinta fiecarui popor. Cred ca pina la urma si in Romania vor fi destui nebuni care vor renunta la serviciile religioase ale unei cununii Cununia religioasa este o sfinta taina precum si taina botezului si a mirungeri Deci cununia este o taina orinduita de Dumnezeu.Sunt ortodox si iubesc si respect aceasta religie fara a o cunoaste in profunzimea ei respect preoti au har
  • ati inceput sa bateti campii…pacat. se distrug valorile umane prin acceptarea rebuturilor straine. Asa ceva nu se poate numi nunta..casatorie..eventual o simpla adunare fara valoare [Clar. Pentru că n-are un pinguin împopoțonat care să dea cu tămâie și să citească aberații dintr-o culegere antică de basme!]
  • Se face absolut orice pentru indepartarea de religie. Sub toate formele posibile !
  • In the name of NWO, Ok ? [Hop și conspiraționistul care visează comploturi masonice!]
  • Cand o sa cada bombele nucleare, toti ateii astia curajosi o sa devina cei mai habotnici credinciosi, crede-ma ! Asta se urmareste, indobitocirea maselor si demoralizarea lor , urmata de al treilea razboi mondial ( nuclear ) si de ridicarea Anticristului la grad de dumnezeu ca si solutie la problema.
  • Cat timp te desparti de Dumnezeu iti pierzi libertatea, si aici nu ma refer la religii, care au 2% adevar si 98% minciuna impachetata ca adevar. Cine intelege cel 2% e cu adevarat liber.
  • Romanii au o limba, teritoriu, traditie, cultura, obiceiuri, si nu in ultimul rand religie-suntem o entitate nationala, chiar daca multi se straduiesc sa o desfiinteze. 
  • Momentul sacru, divin, de la intemeierea unei familii, sau de la nasterea unui copil au disparut ? Nicidecum! Cei care-si reneaga istoria, traditiile, cultura, stramosii, nu vor avea viitor !
  • Liberul arbitru este de la Dumnezeu, face fiecare ce-l tae capul și nu o să-i împiedic eu dar le recomand o zicală: ”fă ce faci, cu băgare de seamă și gândește-te la urmări”! Când ești urmărit de securitate dacă te cununi cu popă [Și când, exact, se întâmpla asta?] e una și îți umbă prin cap tot felul de gărgăuni. Atunci au apărut ”nunțile uteciste”… S-a ales praful de ele. Acum apar ”ceremoniile umaniste”, eu pot să le urez ”casă de piatră” dar n-am chef deoarece ”un om fără nici un Dumnezeu” e un um rătăcit în lume…
  • Domnul sa va miluiasca! Degeaba au murit stamosii nostri pt apararea credintei ca vin oameni „deschisi la minte” care isi bat joc de toata jertfa. Nunta in postul Adormirii, o sa plangeti in pumni pt ce batjocora ati facut.
  • O întrebare : Când o să aveţi probleme în viaţă,o să fugiţi la maestrul de ceremonii,sau veţi ruga şi voi la bunul Dumnezeu ?
  • [Cununia la biserică] este o garantie ca atunci cand te aflii intr-o incercare,poti cu ajutorul lui Dumnezeu sa treci mai usor prin ea,sa te folosesti prin ceea ce treci sa indrepti ceea ce trebuia indreptat.
  • Ce-i aia sa te cunune prietenii? [Ce-i aia să te cunune un străin pentru care ești doar un nume pe o chitanță? Ups, am greșit. Un nume pe o listă – mai greu cu chitanțele pentru servicii făcut de popi.] Doamne fereste, rau a mai ajuns lumea asta!
  • Sa dea statul inapoi bisericii, averile confiscate de cuza si apoi mai vorbim… [Monșer, discuția asta a fost închisă definitiv acum vreo 80 de ani. Înainte ca statul comunist să înzestreze BOR cu proprietățile Bisericii Greco-Catolice, pe care-a desființat-o în primul după ce-a venit la putere.]
  • Inca o chemare catre Dumnezeu sa ne distruga , la fel ca pe Sodoma si Gomora. Vedeti filmul pe Youtube cu ruinele Sodomei si Gomorei, nu e o gluma !!!
  • Uraciunea pustiirii incepe a sta in LOCUL SFANT. Aproape toti se pricep la toate,se uita insa :„UNIREA SFANTA a Barbatului cu Femeia , unire ce nu poate fi pe deplin realizata decat in fata CELUI CE A ZIS :” Nu este bine sa fie………….,
  • vagabonti de astia sunt pe toate drumurile, vai de capul vostru, de ce nu spuneti ca aveti cva impotriva Bisericii…
  • Jalnic, ar trebui chiar invers, cununia religioasa sa fie obligatorie, si sa fie singura valabila si ca o cununie civila. Restul sunt prostii, ateisme, laicisme, sodomie, mizerie occidentala. De ce luam din occident numai prostiile?
  • Scapi și de șpagă [dată preotului] dar și de Dumnezeu! Iar când oamenii spun că nu le mai trebuie Dumnezeu, atunci ei devin o turmă de fiare sălbatice dezlănțuite.
Acest articol a fost publicat în Seculare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Prima căsătorie laică și ce zice creștinii despre ea

  1. xyz zice:

    ADEVARATE PERLE…..

  2. johnye2e zice:

    Doamne-ajuta la mai multe cununii laice! 🙂

  3. Ioan zice:

    crestinii ‘spune’
    cand unui Tutea sau mai recent unui Goma li se scoteau dintii la Aiud si erau batuti cu cabluri electrice si fierbeton de catre amicii tai intru ‘credinta’ ,tu nici nu erai in proiect, fai, putina decenta nu ti-ar strica…vezi ce patesc crestinii din Siria an vremurile de azi?..inca nu am vazut un ateu cu gatul taiat cu baioneta pentru ‘necredinta’..

  4. Ioan zice:

    ps
    ia si o dedicatie de la ‘crestiniisune’ si ai grija fetito..asasinii Vaticanului sunt in drum spre tine..
    Venetianprincess ft Charlie Sheen :mrgreen:
    http://www.youtube.com/watch?v=N2d1TFZgFCQ
    enjoy 🙂

  5. stefania zice:

    uitandu-ma prin ce postezi, constat ca desi te declari ateu, esti obsedat de crestinism. Am mai intalnit atitudinea asta. te mai declari rationalist si umanist, dar cred ca gresesti. Asta ar presupune critici constructive, dar tu cauti derizoriul unor fenomene. Nu cauti esenta fenomenului pt a o analiza in amploarea ei. E ca si cum eu as refuza sa discut cu tine, pt ca atunci as avea un posibil adversar, in schimb te pandesc la wc, iti fac o poza cand ai mana in cur ca sa te stergi si apoi o pun pe net, si spun\ uitati marele rationalist\.
    Nu ma intereseaza sa te jignesc, daca esti sincer cu tine intreaba-te de ce esti obsedat de crestinism? De ce ratiunea si umanismul tau se rezeuma la reclama si bascalie?
    Ca un adaos, tu cand citesti istoria evolutiei umane (evolutionista) chiar te simti satisfacut intelectual? pai ce magie face prietene sa evolueze speciile intr-o perioada de timp si apoi sa nu mai evolueze? acum de ce nu mai evoleaza? e vreun intrerupator, e aerul de vina, vreun fel de magie… sau ce este? mai am si alte nemultumiri legate de argumentarea evolutionista dar e tarziu si nu stiu si asa daca ma citesti…Teza creationist stiintifica are argumente. In orice caz, mie imi da de banuit ca sangele si celalalte componente ale organismului au compozitie minerala, chimica, fizica, precum … pamantul, ori cand s-a scris pentateuhul chestiile astea nici ca le visau oamenii, interesant, nu ? Exact cum scrie acolo, ca omul a fost facut din tarana.

    • E chiar ironic că-mi bați obrazul că nu mă angajez în critică constructivă în timp ce vii aici să torni aiureli și amenințări în limbaj de mahala. (În caz că nu ți-era limpede, „propunerile” ca cea din replica la celălalt articol, de „făcut fișe” și făcut de rușine în public cam la atât se reduc, la amenințări; chiar unde au codicilul „n-o so fac”.) Dar să trecem la aiureli:

      În primul rând, „constatarea” ta că sunt obsedat de creștinism e inexactă; ca urmare, întrebarea de ce sunt obsedat de creștinism este fără obiect. În al doilea rând, nici a fi obsedat de creștinism, nici a face bășcălie nu sunt în vreun fel în contradicție cu a fi ateu, rațional(ist), umanist etc. Iar bășcălie, în caz că nu ți-e limpede, fac pentru că ridiculizarea este o armă eficace împotriva obscurantismului; și pentru că-i un mod de-a petrece timpul plăcut și potențial util – spre deosebire de bătut temenele în fum de cădelniță și pupat poala popii, respectiv echivalentele moderne. Cu atât mai eficace când cine se scandalizează de folosirea ei dă dovadă de gândire retrogradă și ignoranță crasă.

      Și hai să lămurim niște amănunte:

      1. Întrebarea ta „acum de ce nu mai evoluează [speciile]?” este stupidă și fără obiect. Speciile continuă să evolueze; inclusiv specia de mamifer din care facem noi parte. Dar dacă te aștepți ca evoluția să se manifeste prin câini care dau naștere la pisici și apariția unor hibrizi de crocorață sau ce mai înțeleg diverși defecți prin evoluție, poți să aștepți mult și bine.
      2. Denumirea de „creaționism științific” este una din cele mai ridicole contradicții în termeni din istoria lingvisticii. N-are absolut nimic științific creaționismul, iar poveștile dintr-o culegere evreiască de basme populare nu sunt argumente științifice.
      3. Dacă ai cunoaște un minim de chimie și biologie, ai ști că corpul uman e constituit în vastă majoritate din substanțe organice; în orice caz, nu din aluminosilicații cu impurități care compun lutul. Corpul uman e făcut din țărână în același fel în care calculatorul pe care-l folosești să debitezi cretinisme pe internet e făcut din lemnul leucii cu care te-a lovit mă-ta în cap de-ai ieșit așa intelijent(ă).
      • Andrei zice:

        intotdeauna am fost dezamagit de „rationalisti”, au pretentii de cunoscatori dar cum sunt contrazisi devin isterici, daca ii mai si jignesti …
        Nu au capacitatea de a raspunde fara ifose…

        Nu stiu ce tampenii te conving pe tine cu evolutionismul, dovada pt aparitia materiei fara interventie divina nu exista, specii intermediare nu exista, falsuri dovedite sunt, schelete intregi create dupa un dinte sau un oscior – o gramada, cu cat un lucru se copiaza tot mai des devine din ce in ce mai slab calitativ, nu evolueaza, iar cireasa de pe tort, este chiar ce spui tu cu crocobauru, un evolutionist zicea tocmai asta, apare initial o mutatie fara utilitate, dupa care ea devine utilitara si se transmite. Pt ca pe indelete nu stiu ce poti face cu un ficat aproximativ sau cu ceva care seamana cu o ureche dar nu este chiar o ureche. In special ca intr-un sistem depind una de alta, deci daca una nu ar fi celalalte nu ar putea exista sau ar disparea. Cu alte cuvinte ori apare tot cadrul ori una fara cealalta nu poate trai.

        o intrebare, la ce iti foloseste limbajul agresiv, asa vb tu in mod normal si cu ai tai ?
        nu inteleg de ce razi de altii, si tu poti fi de ras pt altii, ma indoiesc ca esti indiferent, cel putin din scrisul tau asa pare

        • Andrei zice:

          …nu ai raspuns la intrebarea Stefaniei, ce te face pe tine sa crezi ca din piatra apare viata, asa pur si simplu ? Probabil ca te gandesti ca nu apare ceva complex, ci ceva foarte simplu, dupa care prin evolutie ajunge ce este astazi. Dar ai o pauza mare cand nu stii provenienta vietii, ci o presupui, dupa care inca o pauza mare cand cauti motivul pt care lucrurile au primit impulsul de a evolua, ca lege natural universala pt lucruri si fiinte. Astea doua forte sunt fortele de baza care determina tot rationalismul pe care il presupui, dar nu e nimic rational in asta. Ba miroase a mistica… Nimic nu are forta intrinseca de a deveni altceva, de o diferenta incomensurabila, adica total altceva, superior, functionabil si adaptabil la toate celalalte sisteme in care urmeaza sa se integreze. Sunt mari pauze in gandirea rationalista, ma refer la cele mai importante doua elemente din teoria evolutionista, alea doua forte. Sunt curios ce gandesti despre ele ….

  6. aniush zice:

    Eu cred ca e cel mai bine sa facem cununia in Sfanta Biserica si eu as dori sa se revina la nuntile facute duminica. E adevarat ca Dumnezeu nu respinge pe nimeni in nicio zi, insa eu cred ca e o diferenta foarte mare intre nunta facuta duminica si cea din alte zile. Aceea e cu adevarat ziua lui Dumnezeu, ziua in care Hristos a inviat.
    Cine doreste ceva laic e alegerea lui, dar atunci cununia nu mai e taina. Sa lasam harul lui Dumnezeu sa se reverse asupra noastra. Spuneti ca nu are importanta? Ba da! Conteaza foarte mult.
    Si in niciun caz mirii ce fac in Sfanta Biserica sa nu vina cu alai, lautari, galagie, hora, caci acestea nu vin de la Dumnezeu. Cunosc patru femei care au facut asa. Dupa 30 de ani de la nunta una e divortata, una are probleme psihologice si neurologice, una are un barbat care o bate si cealalta are sotul paralizat la pat, baiatul nu poate sa munceasca, pentru ca a avut un accident grav. Deci nu ar trebui sa ne jucam cu lucrurile astea, ca s-ar putea sa se intoarca.
    Deci atunci cand veti vedea urmarile acestor schimbari, atunci va veti da seama ce mult conteaza.

  7. Andrei zice:

    de fapt tu, sau voi, confundati ateismul cu a fi rational. Destul de ingust…

  8. Dac zice:

    Sper ca bisericile sa fie daramate si construite scoli in locul lor.Sper ca popii sa fie dusi la munca silnica si mai sper ca acest popor sa se trezeasca la realitate.Fratilor Dacii nu erau de nici o religie , noua ni se baga pe gat religia voastra de cacat.Casatoriile Umaniste ok oare unde este Dumnezeu? La confiscat oare biserica de cacat ortodoxa sau catolica???? Popor de de prosti si de inculti…Inainte de a va exprima pareri de cacat macar puneti mana si cititi despre istoria religiilor si despre Dumnezeu , dobitoci pupareti de moaste . Prefer sa stau sub cerul liber si sa imi oficieze ceremonia un spirit liber decat sa stau in bisericile voastre de cacat si sa am in fata un pedofil nenorocit ascuns in straie de popa.CORCITI SI PARVENITI INCULTI ,CRISTOS AVEA BISERICA???????CUMVA CRISTOS ERA IMBRACAT IN AUR SI VESMINTE PRETIOASE DOBITOCI DE ROMANI INCULTI SI CORCITI….

Lasă un comentariu